Hogyan alakítsuk kis az árlistánkat?

Még nincs itt a történet vége, hiszen minden kollégát szeretettel várunk!  Írjuk együtt a szakmai történetet!

Azeket is add össze, ha párkapcsolatban élsz, felezd el.Oszd el a tervezett dolgozós napok számával, az összeget oszd el a tervezett napi dolgozós órák számával. Így megkapod életed kiadási összegét, melyet a munkaidőd alatt kell megkeresned.A kötelező kiadásaid és az életed kiadásainak összegét add össze, ez azösszeg még nem tartalmazza az anyag költséget és a tisztességes hasznodat, amiből élhetsz és fejleszthetsz.A anyag költséget könnyen ki tudod számolni. Az anyag költséget csak akkor kell hozzá adnod ha van vendég.Ha nincs vendég nincs anyag költség, viszont akkor a hiányzó vendégek óra díját a megjelent vendégeknek kell kifizetni.Tehát reális ár kalkuláció:Kötelező kiadás óra + életed kiadásának óra díja + 20% a vendég nélküli időkre (ebéd, hiányzó vendég, takarítás, fertőtlenítés)

Bevétel logikus beosztása:tedd félre egy borítékba a következőket:

⁃ Bérleti díj, NAV, rezsi,
⁃ Lakás törlesztő, rezsi, gyerek, élelem stb.
⁃ Vendég aki nem jött el, annak a hiányzó összegét.
– Anyag költség.

A maradék a hasznod, amiből tudsz gazdálkodni.Köszönet Róth Évának, aki ezt megtanította nekem!