GDPR Kisokos 6. – Érzékeny adatok

Az Európai Unió új általános adatvédelmi rendelete (GDPR) rengeteg vállalkozónak okozhat kellemetlen perceket. A BKIK viszont igyekszik segítő kezet nyújtani, hogy ez lehetőleg ne fordulhasson elő.

Az általános adatvédelmi rendelet, hivatalosan Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről[1] (angolulGeneral Data Protection Regulation, röviden: GDPR) az Európai Unió rendelete, amely az Európai Gazdasági Térség területén tartózkodó természetes személyek személyes adatait védi és rendelkezik a tagállamok közötti szabad információáramlásról.

A rendelet 2016. május 24-én lépett hatályba, és kétéves türelmi időszak után 2018május 25-től kell alkalmazni.

Érdekessége, hogy a nemzetközi jogi gyakorlatban eddig nem megszokott módon, kiterjesztő hatályú rendelet, tehát nem EGT-tagállamban működő szervezetekre is kötelező lehet.

GDPR

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.